وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: دانشآموزان باید خلاقیت هنری داشته باشند. در افق ذهنی دانشآموز باید چهرههای مورد علاقه مانند چهرههای علمی وجود داشته باشد.
به گزارش پایگاه خبری زنگ خطر ، سید عباس صالحی روز یکشنبه در آیین افتتاحیه فعالیت های تابستانی برای نشاط، شادابی و امید آفرینی در بین دانش آموزان، افزود: خانواده، دین و تعلیم و تربیت نهادهایی هستند که همواره همسو با هم پیش نمیروند، این نهادها باید در یک نگاه فرابخشی به همگرایی دست یابند. کانون همگرایی اوقات فراغت است، در واقع بستر و زمینه لازم برای همگرایی را میتوان اوقات فراغت دانست.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: با توجه به آمارهای بدست آمده، ۷۵ درصد دانش آموزان ۱۵ تا ۱۸ سال در ایام غیر تعطیل بیش از ۲ ساعت و ۲۰ درصد آنها بالای ۵ ساعت اوقات فراغت دارند. بخش مهمی از مشکل خروجی تعلیم و تربیت این است که نهادهای چهارگانه مسیرهای خود را طی میکنند، بنابراین شروع تغییر برای همگرایی را اوقات فراغت باید دانست.
وی با بیان اینکه یکی از ظرفیتهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امور فرهنگی مربوط به مساجد است، گفت: در این راستا ۲۶ هزار کانون و یک میلیون دانشآموز وجود دارد. مدرسه قفس کتاب درسی را میسازد که در واقع مانع خلاقیت و عمق به دانش است، بنابراین یکی از نکات همگرایی این است که کتاب درسی نقطه پرش نه نقطه توقف برای دانشآموز باشد.
صالحی با بیان اینکه کتاب درسی برای دانش آموزان باید دریچه باشد، گفت: در این راستا مباحث مربوط به کتاب و کتابخوانی مطرح میشود.
وی همچنین در خصوص زیست مذهبی دانش آموزان خاطرنشان کرد: در این بخش مناسبات مسجد و مدرسه اهمیت بسیاری پیدا میکند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: زیست اجتماعی دانش آموزان اهمیت بسیاری دارد. از این رو باید مهارت زندگی جمعی به کودکان و نوجوانان آموزش داده شود. فضای تشکلهای اجتماعی از میان دانشآموزان تا ۱۵ سال شکل میگیرد، بنابراین مسجد و کانونهای فرهنگی هنری فرصتی مناسب برای مشارکتهای اجتماعی است که میتواند یک نقطه همگرایی باشد.دانشآموزان باید خلاقیت هنری داشته باشند. در افق ذهنی دانشآموز باید چهرههای مورد علاقه مانند چهرههای علمی وجود داشته باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: وزارت آموزش و پرورش به عنوان اصلی ترین نهاد آینده ساز کشور، در حوزه هم گرایی نقش آفرینی میکند. یکی از کانونهای موثر در این بین اوقات فراغت است.