بازگشت تجارت ایران به عصر کالا به کالا
بازگشت تجارت ایران به عصر کالا به کالا

رئیس کل بانک مرکزی در جهت افزایش حجم تجارت خارجی کشور و بهره برداری بهتر از امکانات تولید داخل، در کنار روش‌های جاری، استفاده از روش تهاتر نفت با کالاهای اساسی و ضروری کشور نیز با محوریت وزارت نفت گسترش خواهد یافت.

تهاتر یا داد و ستد کالا به کالا یادگار دورانی است که بانک‌ها و شرکت‌ها قادر به تامین و بیمه سرمایه نبودند و حمل پول نیز آسان نبود. این روش تجارت خارجی دیگر در کمتر کشوری استفاده می شود اما ایران به دلیل تحریم و نیز به دلیل این که عضویت در اف ای تی اف را نپذیرفته است و بانک های خارجی حاضر نیستند منابع ارزی ایران را جا به جا کنند ناگزیر به تهاتر شده است. رئیس بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران گفت: تامین کالاهای مورد نیاز کشور اعم از کالاهای اساسی و ضروری و همچنین مواد اولیه مورد نیاز بخش تولید، اولویت نخست تهاتر کالا با نفت است. عبدالناصر همتی در این ارتباط گفت: روش تهاتر یکی از شیوه ‌های کلاسیک مقابله با تحریم ها و توسعه تجارت خارجی کشور هاست.

وی تصریح کرد: در شرایط حاضر که آمریکا برای جلوگیری از مبادلات پولی و بانکی ایران انواع تصمیمات را مد نظر قرار داده، تهاتر کالا با نفت می تواند گره ‌گشا باشد. همتی گفت: با توجه به پیشینه انجام برنامه تهاتر کالا در کشورمان، برنامه موجود در ابعادی بزرگ‌تر و در دو مرحله اجرا می ‌شود که مرحله نخست آن شامل تامین کالاهای اساسی و مرحله دوم آن شامل کالاهای ضروری و مواد اولیه مورد نیاز واحدهای تولیدی خواهد بود.رئیس بانک مرکزی تاکید کرد: با اجرای این برنامه شاهد تحول بزرگی در حوزه تجارت خارجی کشور خواهیم بود و حتماً تجارت خارجی در نیمه دوم سال افزایش می یابد.

رایزنی های ایران و سوریه برای راه ‌اندازی تجارت مبادله ‌ای کالا به کالا

در این ارتباط نیز نایب ‌رئیس اتاق مشترک بازرگانی سوریه و ایران گفت: اتاق در حال رایزنی با سفیر ایران در دمشق، وزیر تجارت داخلی سوریه و وزیر اقتصاد سوریه درباره سیستم مبادله کالا به کالا در تجارت بین دو طرف است. فهد درویش نایب ‌رئیس اتاق مشترک بازرگانی سوریه و ایران گفت: اتاق در حال رایزنی با سفیر ایران در دمشق، طلال ‌البرازی وزیر تجارت داخلی سوریه و نیز سامر خلیل وزیر اقتصاد سوریه درباره سیستم مبادله کالا به کالا در تجارت بین دو طرف است.وی افزود: پیشنهاد‌هایی جهت انجام تجارت از طریق مبادله کالا به کالا بین دو کشور که شامل کالاهای ممنوع از واردات و صادرات دو طرف و همچنین فعال کردن نقش اتاق‌های مشترک بازرگانی در مورد تأیید اعتبارنامه‌ها و اسنادی که بین دو کشور مبادله می‌شود.نایب ‌رئیس اتاق بازرگانی سوریه و ایران با اشاره به نظر مثبت وزیران تجارت داخلی و اقتصادی سوریه و سفیر ایران در دمشق، نسبت به پیشنهاد‌های این اتاق، گفت: قرار است که در این هفته، اعضای اتاق با وزیر اقتصاد سوریه دیدار کرده و این پیشنهادها را بررسی کنند.وی همچنین با اشاره به اینکه اخیراً جلسه‌ای نیز با وزیر تجارت داخلی داشته‌اند، اظهار داشت: وزیر تجارت داخلی سوریه ضمن استقبال از این پیشنهادها، اعلام کرد که دو وزیر (تجارت داخلی و اقتصادی) پیشنهادها را از جنبه‌های حقوقی و مطابقت با قوانین و مقررات لازم در مورد واردات و صادرات بررسی کرده و پیشنهاد‌های خود را در این زمینه ارائه خواهند داد.

رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد؛ تهاتر نفت با کالاهای اساسی

رئیس کل بانک مرکزی گفت: روند فزاینده صادرات نفت خام و فرآورده در کنار شتاب گرفتن صادرات غیرنفتی در ماه‌های اخیر شرایط بهتری برای تامین ارز کالاهای وارداتی ایجاد کرده است.عبدالناصر همتی اظهار کرد: علی رغم شیوع کرونا و تاثیر آن بر صادرات غیر نفتی و کاهش قیمت نفت و فرآورده‌های نفتی در ماه‌های ابتدایی سال، حجم تامین ارز توسط بانک مرکزی و بازار ثانویه در هفت ماهه سال، رقمی حدود ۱۸.۵ میلیارد دلار بوده است.

وی افزود: روند فزاینده صادرات نفت خام و فرآورده در کنار شتاب گرفتن صادرات غیرنفتی در ماه‌های اخیر شرایط بهتری برای تامین ارز کالاهای وارداتی ایجاد کرده است.به گفته رئیس کل بانک مرکزی در جهت افزایش حجم تجارت خارجی کشور و بهره برداری بهتر از امکانات تولید داخل، در کنار روش‌های جاری، استفاده از روش تهاتر نفت با کالاهای اساسی و ضروری کشور نیز با محوریت وزارت نفت گسترش خواهد یافت.