پایگاه خبری زنگ خطر / علی صالحی عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان تأکید کرد: به مسئله زایندهرود بهصورت ملی نگاه شود تا با ایجاد همبستگی اجتماعی میان تمام اقوام و استانها این موضوع به سرعت و با رعایت تمام جوانب به نتیجهای مثبت منجر شود که همان احقاق حق طبیعی و مطالبه اصلی مردم اصفهان درباره جریان دائمی زایندهرود از سراب تا پایاب است.
به گزارش پایگاه خبری زنگ خطر ، علی صالحی در بازدید از کارگاه تصویرسازی و کارتون «زنده باد زندهرود» که بهمناسبت هفته فرهنگی اصفهان در ضلع جنوبی پل خواجو برگزار شد، اظهار داشت: در برههای از تاریخ نصفجهان قرار داریم که اگر همه در کنار یکدیگر برای فهم درست از آسیبهای تمدن کهن اصفهان از خشکی زایندهرود تلاش نکنیم، دچار خسران خواهیم شد.
وی افزود: در این رویداد تلاش شد فریاد تمدن در خطر اصفهان و عقوبت تاریخی خشکی زایندهرود را با زبان هنر به گوش همه ایرانیان رسانده و لزوم جاری بودن زایندهرود از سراب تا پایاب را تکرار کنیم.
صالحی ادامه داد: با اینکه مدیریت شهری و شورای اسلامی شهر اصفهان در مسئله آب تصمیمگیرنده و تصمیمساز نیست، اما نتوانستیم نسبت به رسالت خود در حوزه مسئولیت اجتماعی درباره زایندهرود و مطالبه مردم از منتخبان خود در شورای اسلامی شهر غافل باشیم. در همین راستا پس از بررسیهای متعدد کارشناسی به این نتیجه رسیدیم، خلأیی که در سالهای اخیر موجب توقف جریان پایدار زایندهرود شده در دو حوزه بیشتر احساس میشود.
وی گفت: از یک طرف، مدیریت و تصمیمسازی برای مباحث فنی و تأمین منابع آب و حراست از آن بسیار اهمیت دارد و عامل دوم که شاید بر عامل نخست نیز سایه افکنده باشد، فهم مسئله زایندهرود و تأثیر آن بر هویت تمدنی چند هزار ساله نصفجهان است. شاید در خارج از اصفهان نگاهها به مطالبه جاری بودن دائمی زایندهرود نگاهی لوکس و صرفاً مربوط به حوزه گردشگری باشد؛ بنابراین در دبیرخانه فرهنگی زایندهرود تلاش خواهیم کرد به فهم این مسئله کمک کنیم که جاری نبودن زایندهرود به معنای از بین رفتن تمدنی چندهزار ساله، آثار تاریخی چندصد ساله، بروز مشکلات اقتصادی و زیست محیطی و چالشی جدی برای تمام ایران است.
عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان اضافه کرد: اگر درصدد کنترل این تبعات، حفظ یکی از پایگاههای تمدنی اصلی ایران و پاسخگو بودن به نسلهای آینده درباره بهکارگیری تمام توان خود برای نجات اصفهان عزیز هستیم، این بهترین فرصت است چون تمام دستگاهها و گروهها در کنار مدیریت شهری قرار دارند. باید روی فهم مسئله و پیوست فرهنگی درباره آثار جاری نبودن زایندهرود تأکید کنیم و در کنار مدیران ارشد استان قرار گرفتهایم تا بتوانند مباحث زیررساختی و تأمین منابع آب را بهتر جلو ببرند.
صالحی ابراز امیدواری کرد به مسئله زایندهرود بهصورت ملی نگاه شود تا با ایجاد همبستگی اجتماعی میان تمام اقوام و استانها این موضوع به سرعت و با رعایت تمام جوانب به نتیجهای مثبت منجر شود که همان احقاق حق طبیعی و مطالبه اصلی مردم اصفهان درباره جریان دائمی زایندهرود از سراب تا پایاب است.