دکتر پوریا عادلی در ششمین جشن سالانه سپاس که در سالن همایشهای اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد. گفت: امروز به دولت میگوییم ما نیاز به تشکیل قرارگاه ملی مبارزه و پیشگیری از سرطان داریم که مستقیم زیر نظر رئیس جمهور باشد. باید دغدغهمندان به هم وصل شوند تا برای اصفهان کاری کنیم تا پایتخت پیشگیری و مبارزه با سرطان شود.
به گزارش پایگاه خبری زنگ خطر به نقل از عصر اصفهان ، ششمین جشن سالانه سپاس (سلامتی پس از سرطان) با حضور جمعی از مدیران شهری و استانی اصفهان، بیماران و بهبودیافتگان از سرطان، پزشکان و فعالان رسانه در این حوزه صبح امروز پنجشنبه ۱۱ خردادماه ۱۴۰۲ به همت پایگاه خبری سرطان نیوز در سالن همایشهای اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد.
دکتر پوریا عادلی در ششمین جشن سالیانه سپاس ضمن خیر مقدم به میهمانان و دکتر شیخی سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان در مجلس شورای اسلامی و مهندس نورصالحی ریاست شورای شهر اصفهان گفت: بسیار از سونامی سرطان شنیده ایم، اما آیا واقعا سونامی سرطان وجود دارد؟

او افزود: سالیانه ۱۵۰ هزار نفر در کشور به سرطان مبتلا میشوند و هر سال ۵ درصد نیز به آن اضافه میشود و پیش بینی میشود تا دوهه آینده، این آمار ۱۱۵ درصد بیشتر شود.
دکتر پوریا عادلی ادامه داد: با این وجود نمیتوانیم بگوییم سونامی سرطان داریم چرا که سونامی یعنی چیزی که نتوان پیش بینی کرد، اما ما میتوانیم آمار سرطان را پیش بینی کنیم.
متخصص رادیوانکولوژی عنوان کرد: سبک زندگی و آلودگی هوا در ابتلا به سرطان موثر است، اما آن چیزی که بیشترین تاثیر را دارد افزایش سن است، کشور ما دارد پیر میشود و این قابل پیش بینی است و سونامی نیست.
او اظهار کرد: بنابراین وقتی پیش بینی میکنیم باید برای آن راه حل داشته باشیم و تا سخن از اقدام میشود این به ذهن میرسد که حاکمیت چه اقدامی میکند، اما باید همه ما اهم از فرد فرد ما و سازمانهای مردم نهاد همت کنیم و در دولت هم اشاره به سمت وزارت بهداشت است، اما آیا وزارت بهداشت میتواند به تنهایی کاری کند؟ نه شاید نقش وزارتخانههای دیگر در دیگر حوزه خیلی موثرتر باشد.
دکتر پوریا عادلی تصریح کرد: امروز به دولت میگوییم ما نیاز به تشکیل قرارگاه ملی مبارزه و پیشگیری از سرطان داریم که مستقیم زیر نظر رئیس جمهور باشد، ما در این حوزه نیازمند همکاری بین سازمانی هستیم.
متخصص رادیوانکولوژی بیان کرد: ما امروز در اتاق بازرگانی اصفهان هستیم و اصفهان نصف جهان است و برای آن باید کاری کنیم.
او گفت: اصطلاحی درپزشکی وجود دارد تحت عنوان طول عمر ۵ ساله که خیلی اهمیت دارد که این طول عمر در سرطان سینه ۶۷ درصد است، ولی اگر در استیج پایین کشف شود به بالای ۹۰ درصد میرسد و در استیج ۴ علیرغم درمانها به ۲۰ درصد میرسد بنابراین بسیار مهم است که سرطان را به موقع تشخیص دهیم.
دکتر پوریا عادلی افزود: نکته مهم در سرطان پیشگیری است یعنی به مردم سبک زندگی سالم را آموزش دهیم که در این کار شهرداری خیلی میتواند کمک کند و رسانهها نیز بسیار میتوانند موثر باشند.
متخصص رادیوانکولوژی عنوان کرد: در بحث غربالگری نیز که در خصوص سرطان خیلی مهم است علاوه بر دانشگاه ها، بیمهها و شهرداری و رسانهها میتوانند کمک کننده باشند.
او تصریح کرد: در خصوص درمان نیز نقش دانشگاه و بخش خصوصی و درمان پررنگتر است، ولی باز هم به حمایت سایر سازمانها نیاز است.
دکتر پوریا عادلی ادامه داد: نماینده شهر ما دکتر شیخی هستند که پیش از این که نماینده شوند در بخش سرطان کار میکردند و دغدغه آن را دارند که میشود از این ظرفیت استفاده کرد.
متخصص رادیوانکولوژی تصریح کرد: در بحث درمان همیشه حمایت بیمهها مطرح است که دکتر صفاری مدیرکل بیمه سلامت اصفهان هستند و از مدیرانی هستند که اولویتشان مردم است و رسالت اصلی بیمه را درک کرده اند و دغدغهمند هستند.
او اظهار کرد: باید دغدغهمندان به هم وصل شوند تا برای اصفهان کاری کنیم تا پایتخت پیشگیری و مبارزه با سرطان شود و اگر بتوانیم به موقع تشخیص دهیم و پیشگیری داشته باشیم موفق میشویم.
دکتر پوریا عادلی گفت: ما از بخش درمان مطمئنیم و همکاران ما کارشان را انجام میدهند و در بخش اول و دوم که پیشگیری و تشخیص به موقع است باید تلاش کرد.
گسترش سلامت در گرو احیای هویت اصیل ایرانی – اسلامی است/ نقش جدی مردم در بازیابی هویت
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در ادامه این مراسم گفت: در صورتی که بتوانیم هویت اصیل ایرانی – اسلامی را احیا کنیم و به جنبههای سلامت آن توجه کنیم، سطح سلامت نیز پیشرفت خواهد کرد.
دکتر زهرا شیخی سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم اصفهان در مجلس گفت: میبایست از افرادی که در اصفهان و تمام کشور برای بیماران مبتلا به سرطان تلاش و حمایت میکنند تقدیر کرد.

او افزود: بزرگترین خلأ حال حاضر جامعه ما خلأ هویت است که به آن پرداخته نمیشود و از جنبههای مختلف هویت میتوان به هویت اسلامی – ایرانی اشاره کرد و اصفهان نیز هویتی ارزشمند و تاریخی دارد که در رویکردهای سبک زندگی و معماری و برنامه ریزیهای جدید مورد غفلت واقع شده است.
دکتر شیخی با اشاره به اینکه هویتهای تعریف شده پیوست سلامتی داشته است، اظهار کرد: هم اکنون از هویتهای اصیل خودمان فاصله گرفته ایم و نمادهای کهن و پیشینه علمی چند هزار ساله نادیده گرفته شده است.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم اصفهان در مجلس با بیان اینکه باید به بازبینی و احیای این هویتها دست پیدا کنیم، ادامه داد: این موضوع باعث میشود تا مراقبه بیشتری از شأن و جایگاه انسانی خود داشته باشیم و در توسعه خانواده محور موفقتر باشیم و به تبع آن جامعه پیشرفته تری داشته باشیم..
او تصریح کرد: امروزه، بنده تفکر و برنامه ریزی دیگران شده ایم و همین موضوع سبب بروز بیماریهایی شده ایم که به دنبال کنترل آن هستیم، اما در هویت ایرانی – اسلامی، برنامههایی وجود دارد که به صحت و سلامت پرداخته است.
دکتر شیخی با اشاره به اینکه سلامت تنها نداشتن بیماری نیست، گفت: تقویت سبک زندگی نیز در سلامت نقش جدی دارد و باید بگردیم و ببینیم که براساس هویت غنی ایرانی – اسلامی، چطور میتوان نشاط و سلامت را به مردم بازگرداند.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم اصفهان در مجلس عنوان کرد: نقش مسئولین و جنس آنها از همان جنس مردم است و باید کارها را به پیش ببرند، اما تا زمانی که خود مردم نخواهند تغییر کنند، تغییری رخ نخواهد داد و نیازمند مشارکت همگانی هستیم.
او با اشاره به بهبود وضعیت بهداشت و درمان گفت: علی رغم خوش صحبتیهای دشمنان در حوزه حقوق بشر، در واقعیت به حقوق بشر هیچ توجهی نمیشود و یکی از مصادیق این است که ما برای داروهای بیماران خاص و صعب العلاج، درگیر تحریم هستیم.
دکتر شیخی با بیان اینکه پیشنهادی در بودجه بودجه ۱۴۰۱ برای ایجاد شبکه ملی پیشگیری از سرطان و همچنین بودجه ویژه برای بیماران خاص و صعب العلاج داشتیم، گفت: در بودجه ۱۴۰۱، ۱۰۷ خدمت برای بیماران دیده شد و مبلغی در حدود ۷ هزار میلیارد تومان اختصاص داده شد که مبلغ خوبی در حوزه سلامت است.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم اصفهان در مجلس تصریح کرد: یکی از دستاوردهای خوب مجلس یازدهم بودجه برای بیماران مبتلا به سرطان بوده و باید این موضوع برای مسئولین تبیین شود که توجه ویژه به سلامت بانوان جامعه که نیمی از جمعیت را شامل میشود و نقش موثر در سلامت کل جامعه به عنوان مادران این سرزمین دارد جزو اولویتهای اصلی تصمیم گیریها باشد.
او گفت: هم اکنون نیازمند بازنگری در مدیریتهای اجرایی هستیم و اگر بتوانیم به هویت اصلی ایرانی-اسلامی خودمان بازگردیم، اتفاقات خوشی را در راستای ارتقاء سلامت و پیشرفت ایران عزیزمان رقم خواهیم زد.
اهتمام شهرداری و شورای شهر اصفهان برای ارتقای سبک زندگی
نورصالحی رئیس شورای شهر اصفهان گفت: زمانی که انسان میبیند در کنار مشکلات، همتی بزرگ برای خدمت به مردم وجود دارد و در بین اقشار مختلف این موضوع دیده میشود، امیدواری در جامعه ایجاد میشود.

او افزود: شورای اسلامی شهر اصفهان همانند سایر شوراها مدیریت شهر را به عهده دارد و آنچه که در قانون اساسی و در منویات امام راحل آمده این است که کار مردم به دست مردم باشد.
نورصالحی با اشاره به اینکه نمایندگان نیز از جنس خود مردم هستند، تصریح کرد: طبق قانون شورای اسلامی شهر نمیتواند مداخله وسیعی در امور مختلف داشته باشد، اما یکی از کمیسیونهای پررنگ شورای شهر از مجموع کمیسیونهای هفتگانه، کمیسیون سلامت، محیط زیست و مدیریت شهری است و در حوزه سلامت ورود کرده است.
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه حوزه مدیریت شهری یاری گر حوزه محیط زیست و سلامت است، عنوان کرد: سبک زندگی خوب و صحیح و ارتقای فرهنگ مردم در حوزه سلامت مهم است و ما نیز باید در این خصوص کارکرد داشته باشیم.
او به فعالیت سازمان فرهنگی، ورزشی و اجتماعی شهرداری اشاره کرد و ادامه داد: این کارها میتواند به ارتقای سلامت مردم بینجامد و مردم باید بدانند که امکانات شهرداری از آن خودشان است.
نورصالحی کمک به شادی و نشاط مردم را از اهداف برنامههای بخشهای متولی حوزه سلامت عنوان کرد و گفت: امسال حدود ۲۲ هزار میلیارد تومان بودجه شهرداری اصفهان است که بخشی از آن برای حوزه سلامت و ارتقای سبک زندگی پیش بینی شده است.
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: از آن جایی که چندین نفر از اعضای شورا در حوزههای بهداشت و درمان فعالیت دارند، میتوان از این ظرفیت استفاده کرد و کارهای بزرگی را در ارتقای شاخصهای سلامت انجام داد.
در پایان ششمین جشن سالانه سپاس (سلامتی پس از سرطان) از جمعی از پزشکان و اصحاب رسانه فعال در این حوزه تقدیر شد.